En aquests dies podeu aprofitar per tot allò que de vegades no podem fer perquè ens falta temps i anem directament a allò que dominem i controlem. Us faig un conjunt de propostes que us poden ser d'utilitat. Per fer-ho caldrà mirar vídeos, tutorials, buscar informació, redactar, étc. Us poso uns quants links que us ajudaran a tenir més recursos per fer presentacions, no sempre PowerPoint, i editar vídeos. En definitiva a presentar treballs de manera diferent i més atractiva. Totes aquestes idees i recursos són gratuïts, online o descarregables. Alguns necessiten d’un registre que podreu fer vosaltres o en cas que no sigui possible per un menor, els vostres pares. Sempre feu tot amb el seu coneixement i consentiment.
Per aplicar-lo us faig la proposta de fer una presentació (utilitzant alguna o algunes d’aquestes eines) sobre uns temes d’actualitat:
- Els virus
- Què són? Com són? Quins tipus hi ha?
- Què és el coronavirus? A qui afecta? A totes les franges d’edat? A tots els països?
- Els antibiòtics poden servir per lluitar contra els virus?
- Quina diferència hi ha entre un antiviral i una vacuna? Per què no hi ha ara mateix una vacuna contra el coronavirus?
- Les vacunes
- Què són? Com funcionen? Com es produeixen?
- Per què no hi ha una vacuna per al coronavirus?
- Per què és convenient vacunar-se?
- Com afecta a tota la població que hi hagi grups de persones que no es volen vacunar?
Els links a les eines són els següents:
- Webs de presentacions es treballen online. Les versions gratuïtes són limitades però ens permeten fer i compartir presentacions molt “resultones”.
- Programes editors de vídeo cal descarregar-los i instal·lar-los però són molt aprofitables per muntar els vostres propis vídeos: posar músiques, posar subtítols, etc.
Pot resultar molt útil mirar algun vídeo tutorial. Trobaràs a Internet (Youtube).
Com fer el treball:
- Tot treball ha de tenir una portada, índex, cos del treball (desenvolupament dels punts) i una bibliografia o webgrafia.
- El cos del treball cal que estigui redactat per vosaltres. No es pot “copiar i enganxar”. Cal buscar informació de diferents fonts (no us quedeu amb la primera que acostuma a ser wikipedia), entendre i redactar amb les vostres paraules.
- Cal que estigui redactat en català.