15 d’abril del 2020

MÉS PROPOSTES 6

Anem a crear una Stop Motion. Abans de res veiem un exemple:Què us ha semblat?

No és gaire complicat. Es tracta de paciència ja que és un vídeo generat a partir de la successió d'imatges fixes, una rera l'altra i fent que sembli el moviment. Per fer-ho calen poques coses i sí molta imaginació.
  • Primer: caldrà crear una història. En el cas de l'exemple és la recepta d'una pizza.
  • Segon: anar prenent les fotos des del mateix punt i amb un fons fix sempre i desplaçant "els personatges" manualment a poc a poc per donar la sensació de moviment.
  • Muntar les fotos amb un programa d'edició de vídeo (vegeu l'entrada MÉS PROPOSTES 2).
Com ho podem fer?

Mireu aquest vídeo que us explica com podríem fer-lo:


És important calcular la distància a moure cada element pel decorat tenint en compte que cada segon ha de tenir unes 12 fotos. Recorda que pots fer les fotos amb el teu mòbil tenint en compte que no s'ha de moure per la qual cosa hauràs de tenir un trípode o crear-te un (per exemple un pal de selfie fixat en una cadira).

Proposta de treball

Crear un vídeo en stop motion de com fer l'entrepà que més us agradi. Aquesta és una idea però podeu fer el vídeo sobre el que vosaltres volgueu. La durada ha d'estar entre 1 i 2 minuts mínim.

Com em podeu fer arribar el vídeo

Els vídeos acostumen a ser arxius que pesen molt (ocupen molt espai) i per aquesta raó hi ha vegades que l'e-mail no ens deixa enviar-los perquè superen el límit permès. Hi ha formes de fer-ho. Us proposo una eina que és una pàgina web que permet, de forma gratuïta, enviar documents grans a una adreça de correu. Aquesta és Wetransfer que ens permet enviar a una adreça de correu electrònic arxius de fins a 2 GB en la versió gratuïta i que no cal registrar-se.